Čo skutočne pomáha na pigmentové škvrny?

Čo skutočne pomáha na pigmentové škvrny?

Pigmentové škvrny patria k prejavom starnutia pleti. Stretnú sa s nimi muži aj ženy, ale ženy obyčajne trápia o niečo viac. Používaním prírodnej kozmetiky a dodržiavaním preventívnych opatrení môžete vznik pigmentových škvŕn eliminovať, alebo sa ich úplne zbaviť. V článku nájdete tipy na kvalitnú prírodnú kozmetiku, ktorá funguje.

Prečo vznikajú pigmentové škvrny?

Pigmentové škvrny (čiže hyperpigmentácia) sú tmavé škvrny na pokožke, ktoré vznikajú v dôsledku nadmernej produkcie melanínu. Melanín je pigment, ktorý dodáva farbu pokožke, vlasom a očiam. Jeho hlavnou funkciou je chrániť pokožku pred škodlivým UV žiarením zo slnka.

Nadmernú produkciu melanínu môže spôsobovať:

• Nadmerné opaľovanie: UV žiarenie zo slnečných lúčov stimuluje produkciu melanínu, ktorý má funkciu akéhosi obranného mechanizmu. Pokiaľ sa vystavujete nadmernému slneniu, je melanín nerovnomerne rozložený, čím vznikajú pigmentové škvrny. Zakúpte si kvalitný opaľovací krém, ktorý pokožku dostatočne ochráni.

• Hormonálne zmeny: Hormonálne výkyvy (tehotenstvo, menopauza alebo užívanie hormonálnej antikoncepcie) môžu ovplyvniť produkciu melanínu a viesť k hyperpigmentácii.

• Zranenie kože: Popáleniny, rany alebo akné ovplyvňujú nadmernú produkciu melanínu v postihnutej oblasti. Tým vznikajú pigmentové škvrny. Pokiaľ máte problémy s akné, vyskúšajte SOS olejový korektor, ktorý pomáha redukovať nedokonalosti pleti.

• Vek: S pribúdajúcim vekom sa produkcia melanínu stáva menej kontrolovateľná. To býva príčinou výskytu pigmentových škvŕn.

• Lieky na predpis: Užívanie niektorých liekov na predpis (antidepresíva, antibiotiká, hormonálna terapia) môže ako vedľajší účinok spôsobovať hyperpigmentáciu.

Okrem vyššie uvedených faktorov sa pigmentové škvrny môžu vyskytovať aj u ľudí s genetickou predispozíciou na hyperpigmentáciu. Pokiaľ si nie ste istí, nechajte si pigmentové škvrny skontrolovať dermatológom.

 

Babské rady na pigmentové škvrny

Ako účinne a šetrne pigmentové škvrny zosvetliť alebo odstrániť? Vyskúšajte prírodnú kozmetiku a ak nechcete čakať na to až vám príde domov objednávka z e-shopu, môžete skúsiť babské rady na pigmentové škvrny.

• Citrónová šťava: Citrónová šťava obsahuje kyselinu citrónovú, ktorá má zosvetľujúce vlastnosti. Naneste šťavu z citróna na pigmentovú škvrnu vatovým tampónom a nechajte pôsobiť 10-15 minút. Potom umyte vodou. Opakujte 2-3krát týždenne.

• Jablčný ocot: Jablčný ocot má podobné vlastnosti ako citrónová šťava. Zmiešajte rovnaké diely jablčného octu a vody a naneste na pigmentovú škvrnu. Nechajte pôsobiť 10-15 minút a potom umyte vodou. Opakujte 2-3krát týždenne.
• Uhorka: Uhorka má hydratačné a chladivé vlastnosti, ktoré môžu pomôcť zmierniť zápal a zosvetliť pigmentové škvrny. Nakrájajte uhorku na plátky a priložte ich na postihnuté miesto na 15-20 minút. Opakujte 1-2krát denne.

• Jogurt: Kyselina mliečna v jogurte môže pomôcť zosvetliť pigmentové škvrny a exfoliovať odumreté kožné bunky. Naneste biely jogurt na pigmentovú škvrnu a nechajte pôsobiť 15-20 minút. Potom umyte vodou. Opakujte 2-3krát týždenne.

• Kurkuma: Kurkuma obsahuje kurkumín, ktorý má protizápalové a antioxidačné vlastnosti. Zmiešajte kurkumu s trochou mlieka alebo vody, aby vytvorila pastu, a naneste ju na pigmentovú škvrnu. Nechajte pôsobiť 15-20 minút a potom umyte vodou. Opakujte 2-3krát týždenne.
Účinnosť babských rád nie je vedecky podložená a u jedincov s citlivou pokožkou môžu niektoré vyššie uvedené babské rady podráždiť pokožku. Je preto vhodnejšie používať dermatologicky testované krémy a prípravky, ktoré sú na pigmentové škvrny priamo určené.
 


Účinné látky v prírodnej kozmetike


Ako vybrať kvalitnú prírodnú kozmetiku, ktorá je vhodná na pigmentové škvrny? Zamerajte sa na tú kozmetiku, ktorá obsahuje kyseliny a látky, ktoré dokážu redukovať produkciu melanínu a zosvetliť pokožku. Patria medzi ne tieto látky:


• Kyselina dojková: Má antioxidačné a zosvetľujúce vlastnosti, ktoré pomáhajú redukovať produkciu melanínu a zosvetľovať pigmentové škvrny. Nájdete ju v extrakte z ryže, sóje a sladkého drievka. Vyskúšajte účinné sérum na pigmentové škvrny, ktoré je vysoko koncentrované a obsahuje kyselinu dojkovú. Zakúpiť môžete aj krásnu darčekovú sadu s krémom so SPF faktorom.


• Kyselina azelaová: Má protizápalové a antibakteriálne vlastnosti, ktoré pomáhajú redukovať zápal a zosvetľovať pigmentové škvrny. Nájdete ju v obilných zrnách a hubách.


• Vitamín C: Je silný antioxidant, ktorý pomáha chrániť pleť pred poškodením voľnými radikálmi a podporuje tvorbu kolagénu. Nájdete ho v citrusových plodoch, paprike a brokolici. Vyskúšať môžete 100% kyselinu askorbovú.


Niacinamid: Pomáha regulovať produkciu melanínu a zosvetľovať pigmentové škvrny. Nájdete ho v hubách, zelenej zelenine a avokáde. Vyskúšajte 100% niacínamide.

Ako predchádzať vzniku pigmentových škvŕn

Okrem používania prírodnej kozmetiky je dôležité predchádzať vzniku pigmentových škvŕn. Používajte opaľovací krém so SPF faktorom vyšším ako 20 každý deň. Veľkú pozornosť venujte najmä pleti na tvári, na krku a dekolte. Opaľovací krém pomáha chrániť pokožku pred škodlivým UV žiarením, ktoré je hlavnou príčinou vzniku pigmentových škvŕn. Vyhýbajte sa slnku v najteplejších hodinách dňa (medzi 10. a 16. hodinou) a noste ochranný odev a pokrývku hlavy. Nepoužívajte produkty, ktoré dráždia pleť. Tieto produkty môžu zhoršovať pigmentové škvrny. Vyberte si produkty, ktoré sú vhodné pre váš typ pleti.



4 tipy na kvalitnú prírodnú kozmetiku, ktorá účinne pomáha proti pigmentovým škvrnám

Zbavte sa pigmentových škvŕn raz a navždy. Vyskúšajte kvalitnú a cenovo dostupnú prírodnú kozmetiku, ktorá je dermatologicky testovaná a ktorá preukázateľne zmierňuje výskyt pigmentových škvŕn a zosvetlí ich. Kozmetiku je nutné používať dlhodobo a pravidelne, aby boli jej účinky viditeľné.

Miracle depigment sérum na elimináciu a zosvetlenie pigmentových škvŕn je špeciálne vyvinuté pre všetky druhy pleti, aby účinne zmiernilo pigmentové škvrny a zjednotilo nerovnomerný tón pleti alebo nedokonalosti. Sérum má vysoko koncentrované zloženie. Jeho ľahká a ľahko sa vstrebávajúca konzistencia nemastí ani nelepí. Rýchlo sa absorbuje. Pomáha znížiť a regulovať nadmernú produkciu kožného farbiva melanínu, prispieva k zosvetleniu pigmentových škvŕn. Sérum šetrne vyhladí povrch pokožky, podporuje rovnomerné rozloženie kožného pigmentu a zjednocuje tón pleti bez toho, aby upchávalo póry.


Superdefense+ ochranný hydratačný krém so SPF 20 je vhodný pre všetky typy pleti. Krém s minerálnou ochranou neobsahuje nanočastice. Má veľmi ľahkú a jemnú konzistenciu, rýchlo sa vstrebáva, krásne hydratuje bez toho, aby upchával póry. Vďaka obsahu peptidov, provitamínu B5, vitamínu E, kyseliny hyalurónovej a minerálnych UV filtrov bez nanočastíc krém hydratuje a zároveň bojuje proti predčasnému starnutiu.


Ochranný telový a pleťový balzam na opaľovanie so SPF 30 chráni pokožku pred škodlivým UV žiarením. Opaľovací balzam nemastí a nelepí, dobre sa rozotiera a je vytvorený iba z kvalitných prírodných surovín. Obsahuje kakaové a bambucké maslo, ktoré pokožku zjemnia a vyživujú. Balzam obsahuje fyzikálne UV filtre bez nanočastíc, ktoré účinne chránia pleť aj pokožku celého tela pred škodlivými účinkami UVA a UVB žiarenia. Neobsahuje dráždivé vonné látky ani esenciálne oleje, takže je vhodný pre všetky typy pleti. Môžete ho použiť aj na veľmi citlivú pokožku.


Vita c – ascorbic acid je vitamín C vo forme čistej kyseliny askorbovej. Kyselina askorbová má prvotriedne antioxidačné účinky. Bojuje proti známkam starnutia, podporuje tvorbu kolagénu, zlepšuje pružnosť pleti a zmierňuje príznaky starnutia. Redukuje hyperpigmentáciu, zjednocuje tón pleti a podporuje proces regenerácie. Vitamín C pôsobí proti začervenaniu a podráždeniu, dodáva pleti jednotný a vyrovnaný vzhľad. Stimuluje tvorbu kolagénu, obnovuje pružnosť a pevnosť pleti.

Kde kúpiť kvalitnú prírodnú kozmetiku?

Kvalitnú prírodnú kozmetiku za férové ​​ceny kúpite v e-shope Sopahoria.sk. Nájdete tu kozmetiku vhodnú nielen na pigmentové škvrny, ale taktiež si vyberiete kvalitné pleťové masky, ktoré vyhladia pokožku, oleje, séra alebo prírodné šampóny, ktoré nezacuchajú vlasy.

 

 
Zatvoriť
Viac detailov
Neboli nájdené žiadne produkty.

Navigácia

Nastavenia

Viac detailov
Neboli nájdené žiadne produkty.

Vytvorte si účet ak si chcete uložiť obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet ak si chcete použivať zoznamy želaní.

Prihlásiť sa