Ako mať hebkú a čistú pleť? Vyskúšajte ílové masky

Ako mať hebkú a čistú pleť? Vyskúšajte ílové masky

Trápia vás zanesené a rozšírené póry? Vyskúšajte ílové masky, ktoré sú v starostlivosti o problematickú a mastnú pleť nevyhnutbým pomocníkom. Vynikajúce účinky ílu v starostlivosti o pleť sú známe po stáročia. V článku nájdete tipy na to, aké masky použiť a aj to, ako si ílovú masku pripraviť doma.


Prečo sú ílové masky také účinné?

Íl obsahuje minerály a živiny, ktoré pomáhajú absorbovať nadbytočné oleje a nečistoty z pleti, čistia ju a zbavujú ju nečistôt. Ílové masky sa vyrábajú z jemne mletej ílovej hliny, ktorá má absorpčné a detoxikačné vlastnosti. Masky vedia odstrániť z pleti nečistoty, maz a odumreté kožné bunky. Skvele sťahujú póry, regulujú tvorbu kožného mazu, bojujú proti akné a čiernym bodkám. Pokožku zjemnia a vyhladia, rozžiaria pleť a zjednotia jej tón.

Ako si vyrobiť ílovú masku doma?
Čo budete potrebovať:
● Íl (biely, zelený, červený alebo žltý) – je možné zakúpiť pohodlne online
● Vodu alebo kvetovú vodu
● Misku
● Lyžičku

 
Postup prípravy masky
● Do misky dajte 1-2 lyžice ílu.
● Pomaly pridávajte vodu alebo kvetinovú vodu a miešajte, kým nevznikne hustá pasta.
● Masku naneste na čistú a suchú pleť. Vyhnite sa oblasti očí a úst.
● Nechajte masku pôsobiť 10-15 minút, kým nezaschne.
● Masku umyte vlažnou vodou a jemne osušte pleť uterákom.
● Na pleť naneste hydratačný krém.
Nezabudnite, že by ste mali pre vašu pleť vybrať správny druh ílu – bentonitový íl, zelený íl alebo červený íl. Každý má mierne odlišné vlastnosti.

Základné druhy ílov
Biely íl: Biely íl (kaolín)je jemný kozmetický íl bohatý na minerálne látky, medzi ktoré patrí kremík, draslík, horčík, vápnik a zinok. Tieto látky mu dodávajú mimoriadne čistiace schopnosti. Je ideálny pre citlivú pleť, účinne čistí a upokojuje aj zrelú a suchú pokožku, zbavuje ju toxínov a podporuje zdravý vzhľad. Kaolín je vhodný aj pre mastnú a problematickú pleť s akné. Okrem starostlivosti o pleť je výborný aj pre vlasy a vlasovú pokožku. Zmierňuje svrbenie, eliminuje lupiny a podporuje rast zdravých, pevnejších vlasov.

Zelený íl: Francúzsky zelený íl (Montmorillonit)je vysoko absorpčná prírodná látka ideálna na starostlivosť o mastnú a zmiešanú pleť. Reguluje nadmernú tvorbu kožného mazu, detoxikuje pokožku, čistí ju do hĺbky a pomáha eliminovať akné, vyrážky a čierne bodky. Okrem starostlivosti o pleť je účinný aj na mastné vlasy, ktoré hĺbkovo čistí a pomáha vlasovej pokožke nájsť rovnováhu. Tento detoxikačný íl nielen stimuluje a exfoliuje pokožku, ale aj ju rozžiari a vyhladzuje, podporuje zdravý rast vlasov.
 


Červený íl: Rhassoul(červený marocký íl) je prírodný íl s vynikajúcou schopnosťou absorbovať prebytočný kožný maz, zjemňuje, upokojuje podráždenie pokožky a detoxikuje. Hĺbkovo čistí a vyživuje pleť, pomáha bojovať proti kožným nedokonalostiam, akné a čiernym bodkám bez toho, aby pleť vysušoval. Pomáha jej nájsť rovnováhu. Je ideálny pre jemnú, citlivú, suchú a zrelú pleť. Reguluje mastnú a zmiešanú pleť. Pozitívne pôsobí aj na vlasy a vlasovú pokožku, ktoré vďaka obsahu kremíka, horčíka a železa posilňuje a revitalizuje, bojuje proti lupinám a suchej pokožke.

Žltý íl: Španielsky žltý íl je ideálny pre problematickú, citlivú, zmiešanú až mastnú pleť. Pomáha regulovať nadmernú tvorbu kožného mazu, absorbuje ho a detoxikuje pokožku aj zanesené póry. Mierne sťahuje, podporuje regeneráciu kožných buniek a zjemňuje pleť, čím eliminuje prejavy akné a iných nedokonalostí. Vysoký obsah železa, draslíka, fosforu a oxidu hlinitého zaisťuje revitalizáciu a remineralizáciu pokožky. Tento íl je tiež účinný proti lupinám a nadmernému masteniu vlasovej pokožky, poskytuje vlasom bohatú dávku minerálov.

Tipy na kvalitné ílové masky


Pleťová maska a čistič Nutriphoria je jemná a prírodná maska, ktorá je ideálna pre suchú, zrelú, dehydratovanú a citlivú pleť. Obsahuje marocký a biely íl na dôkladné čistenie a zjemnenie pleti, jemne namleté mandle, bambucké maslo a kokosový olej na výživu, a silice z levandule a niaouli na upokojenie a rovnováhu pleti. Ryžový olej a ruža šípová pomáhajú zmierňovať prejavy starnutia, tónujú a redukujú začervenanie. Vegánska maska je bohatá na aktívne látky, ponúka hĺbkové čistenie a má príjemnú hustú konzistenciu. Ľahko sa nanáša a nezasychá.

Chladivá organická pleťová maska a čistič Chillophoria je ideálna na mastnú, zmiešanú a problematickú pleť. Obsahuje prírodné aktívne látky - čajovník austrálsky, mätu piepornú a kučeravú, gáfor, ricínový a konopný olej. Maska je vhodná proti akné, vyrážkam a ďalším kožným defektom. Nechtík lekársky upokojuje a podporuje regeneráciu pokožky. Francúzsky zelený íl čistí póry, reguluje tvorbu kožného mazu a podporuje obnovu kožných buniek. Biely íl upokojuje citlivú pleť a bentonitový íl zmierňuje podráždenie, absorbuje toxíny a bojuje proti čiernym bodkám. 

• Organická pleťová maska a čistič Herbaphoria je ideální pro normální až smíšenou pleť. V jejím složení najdete plno vzácných přírodních aktivních látek. Obsahuje francouzský zelený jíl pro hloubkové čištění, regulaci mastnoty a regeneraci buněk, bílý jíl pro zklidnění citlivé pleti a bentonitový jíl pro zmírnění svědění a odstranění toxinů. Rozmarýn lékařský, kopřiva dvoudomá a heřmánek pravý pleť osvěží a dodají ji rovnováhu. Spirulina poskytuje B-komplex a proteiny. Heřmánek římský a šalvěj lékařská přispívají antiseptickými vlastnostmi k rychlejší regeneraci pokožky.

Rebalančná a zmatňujúca pleťová maska 9 divov bylín zanechá pleť dokonale čistú, bez pocitu mastnoty a nežiaduceho lesku. Je ideálna pre pleť so zvýšenou tvorbou kožného mazu, výraznou T-zónou, rozšírenými a zanesenými pórmi. Využijete ju pre krehkú a poškodenú pleť s kožnými defektmi, ekzémami či dermatitídami. Hustá ílová maska účinne čistí a sťahuje póry bez vysušovania, zjemňuje, zmatňuje a obnovuje pleť, reguluje nadmernú tvorbu kožného mazu a osviežuje. Obsahuje zelený íl, ktorý reguluje tvorbu kožného mazu a nastavuje rovnováhu pleti. Extrakty z deviatich bylín - žihľava dvojdomá, mäta kučeravá, praslička roľná, materina dúška, šalvia lekárska, rozmarín lekársky, pestrec mariánsky, medovka lekárska a dub letný - čistia, upokojujú a regenerujú pleť.

Intenzívna pleťová maska s liftingovým účinkom 9 divov plodov Botanica Slavica je ideálna pre všetky typy pleti, najmä pre suchú, zrelú, citlivú a vystresovanú pleť. Maska efektívne čistí póry, odstraňuje odumreté kožné bunky, detoxikuje a vyrovnáva pH pleti. Okamžite upokojuje jemnú, oslabenú pleť, redukuje šupinatenie, viditeľné známky starnutia. Hĺbkovo hydratuje a intenzívne vyživuje. Vďaka obsahu aktívnych látok – Alpha-Arbutin, koenzým Q10 a kyselina ferulínová – zjednocuje tón pleti, redukuje pigmentové škvrny, pôsobí ako silný antioxidant a dodáva pleti jas. Bylinné extrakty z ruže šípkovej, borievky, rakytníka, bazy, viniča, pagaštanu, čučoriedky a jablone dodávajú pleti živiny a antioxidanty.

Prírodná kozmetika, ktorá pomáha
Kvalitnú prírodnú kozmetiku za dobré ceny nájdete na Soaphoria.sk. Vyberte si skvelé ílové masky alebo kvalitné íl, peelingy alebo voňavé denné či nočné krémy na tvár.



 

 
Zatvoriť
Viac detailov
Neboli nájdené žiadne produkty.

Navigácia

Nastavenia

Viac detailov
Neboli nájdené žiadne produkty.

Vytvorte si účet ak si chcete uložiť obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet ak si chcete použivať zoznamy želaní.

Prihlásiť sa