Aké vybrať prírodné repelenty proti hmyzu a aké látky skutočne fungujú?

Aké vybrať prírodné repelenty proti hmyzu a aké látky skutočne fungujú?

V lete dokáže hmyz potrápiť, pokaziť dovolenku alebo rodinné grilovanie. Nech už trávite čas kdekoľvek, je vždy vhodné chrániť sa nielen proti slnku, ale aj proti hmyzu. V článku nájdete tipy na prírodné repelenty proti hmyzu, ktoré ľahko zabalíte so sebou na dovolenku a ktoré vám pomôžu účinne zahnať nepríjemný hmyz.


Ako vybrať prírodný repelent proti hmyzu?

Prírodné repelenty proti hmyzu ponúkajú šetrnejšiu a účinnú alternatívu k chemickým prípravkom. Pri výbere repelentu sa zamerajte na typ hmyzu, dobu trvania účinku, vekovú skupinu a formu. Vyberajte repelent podľa aktívnych látok. Hmyz odpudzujú esenciálne oleje z eukalyptu, citronely, levandule, mäty piepornej, klinčekov a ďalších bylín. Hľadajte repelenty s obsahom týchto olejov v koncentrácii 10 % a viac. Medzi tradičnú repelentnú látku patrí citronela, ktorá má príjemnú vôňu. Geraniol je veľmi efektívny proti komárom a kliešťom. Vybrať môžete prírodné repelentné balzamy, sviečky, ktoré prevoňajú domácnosť, a navyše zaženú hmyz, spreje alebo oleje.
Repelenty s rôznymi aktívnymi látkami sú účinnejšie proti špecifickým druhom hmyzu. Napríklad citronela a geraniol odpudzujú komáre a kliešte, oleje z eukalyptu a klinčekov odpudzujú muchy. Repelenty s vyššou koncentráciou aktívnych látok vydržia dlhšie. Pamätajte na to, že niektoré repelenty nie sú vhodné pre malé deti a tehotné ženy. Túto informáciu nájdete vždy na obale alebo v popise produktu.

Účinné látky

 
● Citronela: Má citrónovú, osviežujúcu vôňu a je klasikou medzi repelentmi. Odpudzuje komáre, kliešte, muchy a ďalší hmyz. Citronelový olej obsahuje citronelal a geraniol, ktoré odpudzujú hmyz.

● Eukalyptus: Eukalyptus odpudzuje komáre, kliešte, muchy, ovady a ďalší hmyz. Eukalyptový olej obsahuje eukalyptol, ktorý má repelentné a insekticídne vlastnosti.
● Levanduľa: Kvetinová, upokojujúca vôňa levandule odpudzuje komáre, muchy, ovady a ďalší hmyz. Levanduľový olej obsahuje linalool, ktorý má repelentné a upokojujúce vlastnosti.

● Mäta pieporná: Vôňa mäty piepornej odpudzuje komáre, muchy, ovady a ďalší hmyz.

● Klinčeky: Korenená vôňa klinčekov odpudzuje komáre, muchy, ovady a ďalší hmyz. Olej z klinčeka obsahuje eugenol, ktorý má repelentné a antiseptické vlastnosti.

● Geraniol: Je účinným repelentom proti komárom, kliešťom a ovadom.
 


Ako používať prírodný repelent?

Záleží vždy na type repelentu. Oleje alebo balzamy aplikujte na pokožku, sprej môžete nastriekať aj na oblečenie a na vlasy. Aplikáciu opakujte po každom kúpaní, potení alebo po dlhšom pobyte vonku. Vyhnite sa kontaktu s očami a ústami. Pokiaľ sa u vás objaví podráždenie kože, prestaňte repelent používať. Uchovávajte mimo dosahu detí.

Tipy na prírodné repelenty

MOSQUITO je univerzálny prírodný balzam s repelentným účinkom, ktorý je vhodný na celé telo a všetky typy pokožky. Vegánsky balzam je vytvorený z kandelilového vosku, mandľového a olivového oleja, a obsahuje ekocertifikované esenciálne oleje z rozmarínu, levandule a citronely, ktoré poskytujú účinnú ochranu pred hmyzom. Balzam príjemne vonia, odpudzuje hmyz, zjemňuje, zvláčňuje a vyživuje pokožku bez toho, aby ju dráždil alebo vysušoval. Vďaka svojmu šetrnému zloženiu bez dráždivých chemických prímesí je ideálny aj pre citlivú pokožku, upokojuje pokožku po bodnutí hmyzom a odstraňuje svrbenie.

DOBRODRUH je prírodný repelent vo forme ľahučkého krému, ktorý pokožke poskytne účinnú ochranu pred hmyzom. Vďaka organickým esenciálnym olejom a siliciam z rozmarínu, citronely a levandule je ideálny pre citlivú, suchú alebo poškodenú pokožku. Vegánsky repelent má jemné prírodné zloženie, ktoré nedráždi ani nevysušuje pokožku, zjemňuje a zvláčňuje ju, a zároveň odstraňuje svrbenie a upokojuje pokožku po bodnutí hmyzom. Je vhodný pre všetky typy pokožky bez rozdielu pohlavia či veku. Je ideálny pre celú rodinu. Esenciálne oleje dodávajú repelentu osviežujúcu bylinkovú vôňu.

Bylinná ručne odlievaná sójová sviečka s repelentným účinkom je vyrobená z organického sójového vosku s prídavkom prírodných vonných esencií na báze éterických olejov. Obsahuje rozmarín, citronelu a levanduľu. Príjemne vonia a chráni proti hmyzu. Sviečka je zabalená v elegantnom tmavom skle a má drevený knôt, ktorý navodí pokojnú atmosféru. Sviečku treba umiestniť na povrch, ktorý nie je náchylný na zmenu teplôt. Je nutné uchovávať ju mimo dosahu detí a zvierat.



Kde kúpiť kvalitnú prírodnú kozmetiku?
Kvalitnú prírodnú kozmetiku s vynikajúcim zložením zakúpite na Soaphoria.sk. Vyberte si prírodné krémy, sprchové gély, šampóny, repelenty alebo EKO drogériu. Produkty sú šetrné k vašej pokožke aj k životnému prostrediu.

 

 
Zatvoriť
Viac detailov
Neboli nájdené žiadne produkty.

Navigácia

Nastavenia

Viac detailov
Neboli nájdené žiadne produkty.

Vytvorte si účet ak si chcete uložiť obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet ak si chcete použivať zoznamy želaní.

Prihlásiť sa