Ako mať opálenú a vyživenú pokožku? Tipy na opaľovanie pre citlivú pleť

Ako mať opálenú a vyživenú pokožku? Tipy na opaľovanie pre citlivú pleť

V letných mesiacoch je starostlivosť o citlivú pleť nesmierne dôležitá. Ak vaša pokožka reaguje na slnko začervenaním, svrbením alebo dokonca alergickými reakciami, starajte sa o ňu a chráňte ju. Pozrite sa na to, ako sa správne a efektívne starať o citlivú pokožku, aby sa v lete nespálila.


Používajte prírodné opaľovacie krémy

Pre citlivú pleť sú ideálne prírodné opaľovacie krémy, ktoré obsahujú minerálne filtre – oxid zinočnatý alebo oxid titaničitý. Tieto zložky vytvárajú fyzickú bariéru na pokožke a odrážajú UV žiarenie, čím minimalizujú riziko podráždenia.

Prírodná kozmetika neobsahuje zložky, ktoré môžu dráždiť citlivú pokožku. Nenájdete v nej parabény, ftaláty a sulfáty, ktoré na citlivej pokožke môžu spôsobovať nepríjemné reakcie. Prírodné produkty sa zameriavajú na využívanie šetrnejších, prírodných zložiek, ktoré minimalizujú riziko podráždenia. Prírodné opaľovacie krémy obsahujú rastlinné oleje a extrakty, ktoré pokožku nielen chránia pred škodlivými UV lúčmi, ale tiež ju vyživujú a hydratujú. Kokosový olej, jojobový olej alebo mandľový olej pokožku vyživujú a regenerujú. Extrakty z aloe vera pokožku upokoja.

Prírodná kozmetika je vyrábaná s ohľadom na životné prostredie. Výrobcovia sa vyhýbajú syntetickým chemikáliám, ktoré môžu škodiť ekosystémom. Produkty sú balené v recyklovateľných obaloch a výroba prebieha s minimálnym dopadom na prírodu.

Vyskúšať môžete vegánske opaľovacie mlieko so SPF 30, ktoré obsahuje prírodné a organické suroviny a je šetrné k pokožke aj k prírode. Opaľovací krém by ste mali aplikovať každé dve hodiny, a to aj po kúpaní alebo nadmernom potení. Takto zostane ochranná bariéra účinná po celý deň.
Po slnení je dôležité pokožku ošetriť. Použite upokojujúce a hydratačné produkty, napríklad gély s aloe vera alebo špeciálne mlieka po opaľovaní. Tieto produkty pomáhajú pokožku regenerovať a zmierňujú prípadné podráždenie.

 

Ako vybrať správny opaľovací krém?

Výber správneho opaľovacieho krému je pre ochranu citlivej pleti dôležitý. Pre citlivú pleť platí, že čím vyšší SPF faktor, tým lepšia ochrana. Používajte opaľovacie krémy s SPF 30 a viac. Krémy pokožku ochránia pred škodlivými UVB lúčmi. Vyberajte opaľovacie krémy s fyzikálnymi filtrami (oxid zinočnatý alebo oxid titaničitý). Tieto zložky odrážajú UV žiarenie a poskytujú širokospektrálnu ochranu pred UVA aj UVB lúčmi. Fyzikálne filtre sú menej dráždivé ako chemické filtre a sú vhodné na citlivú pleť. Vyhľadávajte certifikované produkty.
 


Tipy na opaľovanie citlivej pleti

Správne opaľovanie sa pomáha minimalizovať riziko podráždenia a poškodenia citlivej pleti.

● Postupný návyk: Na slnku sa zdržujte krátku dobu. Až si pokožka zvykne, postupne predlžujte dobu opaľovania.
● Vyhýbajte sa prudkému slnku: Medzi 10:00 a 16:00 je slnečné žiarenie najintenzívnejšie. V tomto čase zostaňte v tieni alebo noste ochranné oblečenie, klobúk a slnečné okuliare.
● Hydratujte pokožku: Pite dostatok vody a používajte hydratačné krémy po opaľovaní. Hydratácia pomáha udržovať pokožku zdravú a upokojuje ju po slnení.
● Pozor na alergie: Pred použitím nového prípravku si vždy urobte test na malom kúsku pokožky. Takto zistíte, či na prípravok nemáte alergiu.
● Používajte olejový aktivátor opálenia: Olejový aktivátor podporuje krásne žiarivé opálenie, pokožku zvláčni a vyživí.

Obľúbené prírodné ingrediencie v opaľovacích krémoch

Prírodné opaľovacie krémy obsahujú zložky, ktoré nielen chránia, ale tiež sa starajú o pokožku.

● Kokosový olej: Vyživuje pokožku, má antibakteriálne a antifungálne vlastnosti, pomáha udržovať pleť zdravú a pružnú.
● Karité maslo: Chráni pred vysušením, má hojivé účinky. Obsahuje vitamíny A a E, ktoré podporujú regeneráciu pokožky.
● Oxid zinočnatý: Patrí medzi fyzikálne filtre, ktoré odrážajú UV žiarenie. Je veľmi šetrný k pokožke a poskytuje širokospektrálnu ochranu.
● Oxid titaničitý: Fyzikálny filter, ktorý poskytuje širokospektrálnu ochranu. Je vhodný pre citlivú pleť a nespôsobuje podráždenie.

Tipy na kvalitné opaľovacie prípravky

Prírodný aktivátor opálenia Bronztone je unikátny produkt, ktorý podporuje krásne a rovnomerné opálenie vďaka zmesi organických olejov bohatých na betakarotén. Zvláčňuje a regeneruje pokožku, ktorú chráni pred stratou vlhkosti a vysychaním po slnení. Aktivátor môžete použiť aj ako olej po opaľovaní na upokojenie a vyživenie pokožky. Produkt neobsahuje UV blokátory, preto je vhodné ho kombinovať s opaľovacím krémom. Bronztone je vhodný pre všetky typy pokožky, neobsahuje alkohol, syntetické látky ani parfumy.


Pleťové a telové mlieko na opaľovanie s SPF 30 je vyrobené z prírodných surovín. Mlieko sa dobre rozotiera a nelepí. Obsahuje jojobový, kokosový, slnečnicový a marhuľový olej, ktoré vyživujú a chránia pokožku. Šťava z aloe vera pokožku hydratuje a predchádza strate vlhkosti. Bambucké maslo pokožku rozmaznáva, fyzikálne UV filtre bez nanočastíc poskytujú účinnú ochranu pred UVA a UVB žiarením. Krém neobsahuje dráždivé vonné zložky ani esenciálne oleje. Je vhodný aj na citlivú pokožku.


Vegánsky opaľovací balzam s SPF 30 je vyrobený z prírodných surovín, poskytuje účinnú ochranu proti UVA a UVB žiareniu vďaka fyzikálnym UV filtrom bez nanočastíc. Balzam má príjemne hustú, nemastnú a nelepivú konzistenciu, obsahuje mandľový a kokosový olej. Pokožku chráni a regeneruje. Balzam je vhodný aj pre citlivú pokožku.


Upokojujúci gél z aloe vera s výťažkom z morských rias je ideálny na ošetrenie všetkých typov pokožky, vrátane citlivej, podráždenej či problematickej. Aloe vera má protizápalové vlastnosti, ktoré upokojujú podráždenie, svrbenie, zmierňujú prejavy spálenia od slnka, podporujú regeneráciu a obnovu buniek a ošetrujú drobné ranky. Extrakt z morských rias je bohatý na minerály, vitamíny a antioxidanty, ktoré prispievajú k zdraviu a mladistvému vzhľadu pokožky.



Kde kúpiť prírodnú kozmetiku na opaľovanie?

Výberom správnych produktov môžete ochrániť citlivú pleť pred škodlivými účinkami slnečného žiarenia a môžete ju udržať zdravú a krásnu. Na Soaphoria.sk si vyberiete kvalitnú starostlivosť pred opaľovaním, po opaľovaní a taktiež vysoko kvalitné opaľovacie krémy.

 

 
Zatvoriť
Viac detailov
Neboli nájdené žiadne produkty.

Navigácia

Nastavenia

Viac detailov
Neboli nájdené žiadne produkty.

Vytvorte si účet ak si chcete uložiť obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet ak si chcete použivať zoznamy želaní.

Prihlásiť sa